To-do's i 2015

Jeg er midt i noget vigtigt!

Og det er helt afgørende for de næste 9 måneder. Vi er startet på den endelige selektering – udvælgelsen af de to piger, der skal sidde på dameletvægtsdobbeltsculleren (LW2x). Mandskabet som skal ro konkurrencer i denne sæson og dermed også ro båden til VM, hvor den skal kvalificeres til OL i Rio 2016.

Det endelige makkerpar fastsættes og offentliggøres først i maj måned næste år. Forbundet kan ikke efter den endelige udtagelse sætte andre personer på båden og da der altid er en risiko for skadede atleter, venter de så længe som muligt. Som udgangspunkt er det dog ofte det mandskab, der har kvalificeret båden, der også ror OL året efter.

Jeg vil prøve at skitsere for jer, hvordan vores selektion foregår: Vi er 4 piger (Aja, Trine, Juliane og jeg), der kæmper om at komme til at sidde på LW2x. Vores trænere Brian Richardson og Niels Stene har siden de udtog bruttogruppen i september arbejdet med os som to par – henholdsvis Aja & Trine og Juliane & mig. Her i træningslejren har Brian opsat et matrix, hvor alle kommer til at ro med alle og på begge pladser i båden. Hver konstellation får to træningspas sammen og nogle af træningerne er deciderede ræs mod hinanden for at finde ud af hvilken båd, der ror hurtigst.

Ud fra hvad trænerne ser (fart og sam-roning) vurderer og udtager de den konstellation og de to piger, de mener kan ro hurtigst sammen.

Henover sommeren er der to World Cups, og et EM, og sidst men ikke mindst det vigtige VM, hvor der er mulighed for at kvalificere båden til OL. Ved VM skal man opnå en 11. plads samlet set. Kommer vi i A-finalen er pladsen hjemme, da hver finale kun har plads til 6 både. Kommer vi i B-finalen, må vi ikke blive sidst, da vi så vil ende på en samlet 12. plads. Opnår man en placering fra nr. 1-11 til VM er man sikret en såkaldt nationsplads til OL. Det betyder at Danmark må stille med en LW2x. Navnene bliver som beskrevet ovenfor først endeligt bestemt/fastsat i maj måned næste år.
Selektioner er en nødvendighed i elitesport og selv om det var Juliane og jeg der roede for Danmark til OL i 2012, har vi ikke et carte blanche til at ro igen i Rio. Man er heller ikke automatisk kvalificeret, fordi man var med ved sidste OL J Og det gælder om at den hurtigste konstellation sendes af sted til Legene i Rio og vores landstræner, vores sportschef og TeamDanmark sikrer sig dette ved at prøve alle de roere af, som de mener har det krævede niveau.

Der er ikke sat en dato for, hvornår båden er sat, så indtil videre er det om at gøre det, jeg er ”ansat” til: nemlig at ro og trække hårdt i årerne. Alt andet er ude af mine hænder om man så må sige…

Husk at man kan følge mig og Juliane via Facebook på Facebook og min hjemmeside. www.annelolk.dk og løbende følge med i, hvad der sker i ro-karrieren.

 

KH Anne.

foto-7

Fra venstre Aja, Juliane og jeg. Til højre Trine.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To-do's i 2015