Last Minute Sun og Valentines Day a la Børnefamilie...

#vimindes

Som bachelor i Statskundskab og bosiddende i (Stor)københavn føler jeg mig forpligtet til at skrive et indlæg om de seneste dages begivenheder.

Jeg havde haft den dejligste lørdag med Thora, da Hans efter endt træning og drengemiddag returnerede fra Østerbro og meddelte mig, at der havde været terror. I vores hovedstad. Lige dér på Østerbro og at mennesker havde mistet livet. Til en gal mands værk. Jeg havde ikke haft tændt radio eller tv hele dagen og nu sad jeg der og blev overstrømmet af så triste og alvorlige nyheder. Heldigvis har politi og indsatsstyrker handlet hurtigt og freden er bragt tilbage… men tilbage står vi med forbløffelsen og tristheden over, at dette kunne ske i vores by, en af verdens sikreste storbyer.

København er ikke paradis på jord. Der er områder af byen, der er hårdere belastet af kriminalitet end andre og vi har tidligere oplevet både bandeopgør og rockerkrig. Men når en gal mand går til angreb på mennesker, der er forsamlet til et debatmøde, går han ikke blot til angreb på dem, men på en grundlæggende ret i vores samfund til at forsamles.

Jeg blev i morges på min vej ud af Svanemøllen Station mødt af to uniformerede betjente med maskingeværer over skuldrene. Jeg blev faktisk forskrækket. For det er bestemt ikke hverdagskost i Danmark, heller ikke i København og slet ikke på Østerbro…Men det er en nødvendighed nu; men forhåbentligt vil det tunge beredskab blive mindre synligt igen. De seneste dages hændelser har heldigvis vist danskerne fra deres bedste side og hele landet har vist, at vi som nation står sammen mod det mørke, som har stukket hovedet frem flere steder i verden og nu også i København. Jeg ønsker at vores by og hovedstad skal være et trygt sted at bo, et trygt sted at komme. Og jeg tror på, vi kan overkomme mørket; tror på, at det ikke har mulighed for at få fat.

Kvæl dem med kærlighed. Sammen er vi stærke!

forsiden på Le Liberation efter attentatet i København. Forsiden er på dansk, som reference til de mange der skrev Je suis Charlie, efter terror-attentatet på Charlie Hebdo-redaktionen i Paris.

Forsiden på Le Liberation efter attentatet i København. Forsiden er på dansk, som reference til de mange, der skrev “Je suis Charlie”, efter terror-attentatet på Charlie Hebdo-redaktionen i Paris.

1

  • I like the helpful info you provide for your articles.

    I will bookmark your blog and test once more right here frequently.
    I am somewhat sure I’ll be told many new stuff
    right here! Best of luck for the next!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Last Minute Sun og Valentines Day a la Børnefamilie...