Cremet koldskål med tykmælk og æg.
Selv om sommeren lader vente på sig, kan vi jo godt spise sommermad ik’? Og jeg er til tyk og cremet koldskål! Så opskriften her her giver en nærmest vaniljecremesagtig koldskål, selvfølgelig med den karakteristiske smag fra kærnemælken. Jeg synes citron i koldskål er overvurderet, men du er velkommen til at rive lidt citronskal i, hvis det lige sætter prikken over i’et 🙂
Min opskrift:
5 æggeblommer
1,5 dl sukker
Korn fra en vaniljestang
1 liter tykmælk
1/2 liter kærnemælk
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Kom vaniljekornene i. (Jeg tager altid lige lidt sukker fra som jeg kan blande kornene med, så slipper du for en samlet klump af vaniljekorn)
Bland tykmælk og kærnemælk i – stil på køl ca. en time. Voila!
Hvis du har lyst til mere madinspiration, så er der både morgengrød og koldhævede boller , kage og andre spiselige sager her på bloggen – Find de andre opskrifter under “Maden”.
Kh Anne.
PS: Indlægget kan indeholde affiliate links.
Ingen kommentarer endnu