Eftermiddag i solen og opladning til 6km. 

Det er ikke et modeshow, Anne!

 

til venstre: Jeg er i ro-dragt (tricot) fra Athletes Own.  Juliane i OL-indmarch-kjolen fra Bestseller.  Til højre: Design på catwalken af Antonie, inspireret af Piet Mondrain og Bauhaus design.

til venstre: Jeg er i ro-dragt (tricot) fra Athletes Own.
Juliane i OL-indmarch-kjolen fra Bestseller.
Til højre: Design på catwalken af Antonie, inspireret af Piet Mondrain og Bauhaus design.

 

Jeg havde engang en træner i kajak, der sagde præcis dét til mig. Jeg har nok været omring 16 år og hans intention har helt sikkert været, at jeg skulle fokusere på det rigtige: præstationen i kajakken og ikke tænke på, hvordan jeg så ud imens.

Det er sjovt, jeg husker sætningen så tydeligt, for han må have truffet noget, når jeg stadig husker den. I dag 15 år senere har jeg det stadig med mig, fordi jeg faktisk er uenig!

Lad mig forklare 🙂 Selvfølgelig er det ikke et modeshow, hvor det handler om, hvem der kigger efter mig på bådpladsen eller om folk tager billeder fra min bedste vinkel (har man ikke sådan en??) Jeg er in the zone, når jeg konkurrerer; har snuden i sporet og tænker ikke på, om jeg ligefrem ser smuk ud!

Alligevel mener jeg, at man godt kan se klædelig ud, når man dyrker sport! For det handler om udstråling! Vi er (selvfølgelig) ens, når vi ror konkurrencer, men vi sørger også for at være ens, når vi ror træningsræs eller når vores fysioterapeut Anders tager med i følgebåden og knipser billeder til træning. Billeder af roere i samme båd i ens tøj udstråler organisation og professionalisme.

Til venstre: Vores supportere skal ikke snydes for at se præsentable ud. Til højre: Klubtræning i ens tøj giver en følelse af sammenhold.

Til venstre: Vores supportere skal ikke snydes for at se præsentable ud. Til højre: Klubtræning i ens tøj giver en følelse af sammenhold.

Vi bruger mange timer i vores træningstøj, så hvorfor ikke have noget pænt på? I ro-sporten har der en overgang været en tendens til, at jo mere laset ens træningstøj var jo bedre. Men heldigvis deler Juliane min holdning og vi arbejder helt målrettet på at vise, at man skal se præsentabel ud i sit ro-tøj.

Og den bedste måde at få indflydelse på tøj, der både er pænt og komfortabelt til træning, er selvfølgelig at alliere sig med fagfolk. I tæt samarbejde med Antonie Lauritzen, der er anerkendt designer og tidligere model har Juliane og nogle andre superseje mennesker grundlagt tøjfirmaet Athletes Own.

Juliane og jeg har fået lov at have stor indflydelse på facon og snit mens Antonie er hjernen bag design og farver. Og hun kan virkelig noget hende Antonie! Hun har en særlig fornemmelse for hvilke tendenser der rører sig og en evne til at være forud for gadebilledet. Hun ramte helt plet med vores sorte tights med en hvid garder-stribe. Dem havde jeg hørt hende tale om et godt stykke tid, før bukser med en stribe på, pludselig var at se alle vegne.

Tights med garderstribe in action!

Tights med garderstribe in action! Og ens klubtrøje (også Athletes Own)

 

Mode er jo en skør størrelse, men jeg mener bestemt at vi kan tilføre sportstøjet et mere moderigtigt snit og en større sammensmeltning med de tendenser, der strømmer i den konventionelle modebranche. Gode eksempler fra den store verden er Stella McCartney, der har designet for Adidas og fik lov at designe hele OL-kollektionen til den Britiske OL-hold i London.

Stella McCartney med britisk atleter forud for OL i London 2012

Stella McCartney med britiske atleter forud for OL i London 2012

Gid vi også kunne gå i den retning i Danmark og jeg ror gerne i Athletes Own i Rio! Og hvem støtter ikke gerne op om et firma, hvor al tøjet bliver syet i Danmark, og hvor man ved at fremstilling og produktion, sker under ordnede forhold?

Så selv om min træner dengang selvfølgelig har kigget på teenageren Anne og tænkt, at der ikke skulle være for meget flimmer på skærmen i forhold til at præstere godt, så vil jeg stadig have lov at påstå, at selv om det ikke et modeshow, vil jeg se præsentabel ud både som atlet og som hold!

 

 

1

  • Sarah

    Helt enig, Anne! Det er vigtigt, at man føler sig godt tilpas i sit træningstøj, og jeg kan ligeså godt sige, at jeg går op i, at mit (trænings-)tøj passer sammen og at jeg kan føle mig nogenlunde “lækker” i det – så det er faktisk en lille smule modeshow over det – specielt til OL 😉 kh Sarah

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eftermiddag i solen og opladning til 6km.