Yoghurt med havregryn vs. candlelightdinner med manden…

Er det ok at spise barnet af med en omgang yoghurt med havregryn, og putte hende før de voksne sætter sig til bords med lækker pastaret og muligheden for at tale sammen uden at blive afbrudt?


Altså som udgangspunkt er det ikke sådan hjemme ved os, da jeg synes vi skal sidde sammen og spise aftensmad. Aftensmads-seancen tager ikke så lang tid, som hvis Thora ikke spiste med, men hun sidder pænt og spiser (hvis hun altså er sulten, ellers er det lidt sjovere at lege med maden ;)). Så de fleste aftener laves maden klar, så hun kan nå den inden hun bliver alt for træt og umulig efter en lang arbejdsdag i vuggestuen.

Men ingen regler uden undtagelser. Barnet havde kun sovet 45 min til middag idag, så jeg vidste, at hun nok ville være grydeklar lidt før sædvanlig sengetid… og ganske rigtigt – kl 17:30 var hun begyndt at bede om diverse spiselige ting fra skab og køleskab – så efter 1 bolle med smør (primært smørret, der var spist), 1/2 stykke rugbrød med smør, 1 kiks og 1 frugt smoothie, vidste jeg at hun ikke nåede den varme aftensmad, da Hans var taget afsted til træning kl 17.00 og ikke ville være hjemme før tidligst kl 19. Tallerken frem, havregryn og yoghurt i og hun spiste med stor appetit hele tallerkenen op, hvorefter hun tilfreds kiggede på mig og triumferende udbrød: “sokolaadee”. Ja, hun har altså fået smag for chokolade og spørger gerne efter det – fra hun slår øjnene op, indtil hun skal puttes. Ja, hun synger sågar om det! Og jeg havde sagt til hende, at efter hun havde spist aftensmad, kunne hun få chokolade til dessert. Og det huskede hun tydeligvis 🙂

Vi har M&M’s i skabet, fra et påskeæg vi fik af Farfar og Birgit, og det er de chokolader, Thora spørger efter. Så jeg hældte 7-8 stk op i en lille skål og så fik hun dem. Og lidt kakaomælk, da jeg havde havde sagt nej til dét inden aftensmaden. Så når jeg har lovet hende det, skal det heller ikke hedde sig!

Jeg elsker Thora for, at hun ved servering af chokolader og kakaomælk stikker mig et smil, der rækker fra det øre til det andet, og at hun, mens hun spiser M&M’s, fortæller mig, hvilke farver de allesammen har OG at hun lader 4 stk være tilbage i skålen, sammen med en næsten urørt kakaomælk. Hun har så fin fornemmelse for at spise, det hun kan, og det kan man jo godt lære af som voksen! Hun hyggespiser sjældent og det er egentlig ret beundringsværdigt – for hvor tit lader du og jeg 4 M&M’s være tilbage i skålen – NEVER!

Efter yoghurten kom hun i natdragten og da jeg tilbød at læse bog i gyngestolen, med dyne, sut og pude, var det ikke tvivl i det lille sind – op til mor og putte. Efter eget valg blev “Nisseole på Farten” læst fra ende til anden og da jeg havde sunget en godnat-udgave af “jeg er en papegøje fra Amerika” kunne jeg lægge et stk sovende barn i seng kl 18:30.

Aftensmaden var klar til servering, da Hans kom fra træning og vi fik talt sammen 🙂 Og det var dejligt, at den sidste halve time med Thora i dag, forgik med højtlæsning og rokken i gyngestolen – Nu er vi klar til tre dage med træning og familie.

So long – Anne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helligdage og hængepartier!