Tillykke! - du må rykke tre felter frem :)

Daddel/peanut-kugler: Det er genialt! Og Thora elsker dem!

  

Meget sigende for mig og min blog at en opskrift endelig fandt vej og at den indeholder chokolade!  :)) here it goes:

Kan du lide chokolade? (jaaa!) Kan du lide et salt twist i din chokolade? (jaaa!)  Kan du lide peanuts (jaaa!)

Så er det her en supernem opskrift på en slags trøffelkugler overtrukket med chokolade: 

 

Trøffel: 

18 udstenede friske og bløde dadler 

3 spsk peanutbutter (både creamy og crunchy kan bruges) 

Vanilje fra kværn (alternativt vaniljesukker.

1 lille tsk salt (gerne flagesalt)

Lidt vand, hvis dadlerne ikke er så bløde. 

 

Blendes i foodprocessor (stavblendere kan ikke trække det!) til det bliver til én sammenhængende klump. 

Sæt daddel-massen i køleskabet. 


Chokoladeovertræk: 

3 spsk kokosolie 

2 spsk kakaopulver (bagekakao)

2 spsk mørk sirup til at søde med. 

Evt en knivspids salt. 

 

Kokosolien skal røres med de øvrige ingredienser. 

Opbevarer du din kokosolie ved rumtemperatur er det nok at give den 10-20 sek. i mikroovnen så den bliver varm, men ikke helt tynd. 

Rør de andre ingredienser i så blandingen minder om en tyk chokolade-glasur. Smag om du synes, der skal mere kakao eller sirup i.


Daddelmassen formes til kugler i rimelig størrelse – jeg laver dem ca i lakrids-kugle størrelse 😉 


Tag en kugle af gangen på en gaffel og dyp/rul dem i chokolade-overtrækket. 

Jeg sætter alle kuglerne på et stykke madpapir på et spækbræt og kommer dem i fryseren. Efter en times tid kan du lægge dem i en plastboks og opbevare dem i fryseren – jeg synes de smager bedst iskolde! 🙂 

 

 

God fornøjelse. 

Vil du have mere inspiration til lækre snacks så kig med på www.amilillionmiless.com, hvorfra jeg har tyvstjålet opskriften! :))

PS: hvis jeg har noget af chokoladeovertrækket tilbage, så gemmer jeg det altid i en lille skål – i rumtemperatur og bruger det som hjemmelavet chokolade-smørepålæg 🙂 MUMS!

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke! - du må rykke tre felter frem :)