Om hår og hård træning!

Det er fredag om onsdagen – Og jeg skal spise på Meyers!

Idag er det er onsdag, men det føles som fredag, hvilket er dobbelt op på fredagsstemningen. For på fredag har jeg fødselsdag!
Så jeg vil gerne toppe denne onsdag, der får os i fredaghumør med en kage!

Jeg bagte den igår og den bliver ikke mindre god af at stå i køleskabet natten over!

Opskriften er en variation over en variation af en banan/dadel/chokoladekage. Jeg har taget grundopskiften fra denne fine blog og har selv tilføjet glasuren på toppen.

Server gerne kagen med friske jordbær og hindbær :)

Server gerne kagen med friske jordbær og hindbær 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Kagen:
(jeg bagte 1 1/2 gang op, så passede det ok, men min bradepande)

400 g udstenede bløde dadler.
200 g mandelmel (jeg blendede selv mandlerne til mandelmel)
6 spsk. olie
Korn af 1 vaniljestang (alternativt vaniljekværn eller vaniljesukker)
5 spsk kakaopulver
1 moden banan
1 nip salt
6 æg

Blend dadler, mandler og olie til en ensartet masse. Jeg startede med at lave mandelmel, herefter blende dadlerne med olien og selv ælte mandelmelet ind i dadelmassen. Hvis du har en stor blender, kan du sagtens lade maskinen gøre det for dig. Tilsæt de øvrige ingredienser – æggene ét af gangen. Lad massen køre igennem blenderen til den er som almindelig flydende kagedej.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepair. Bag kage i 35-45 min ved 160 grader. (læg evt. noget staniol over sidste halvdel af bagetiden, så kagen ikke bliver brændt på toppen.

“Glasuren” på kagen er min sædvanlige hjemmelavede Chokolade-opskrift, som du finder her. Vær forsigtig, når du varmer kokosolien, den bliver meget flydende hurtigt – og så bliver glasuren meget tynd!

For at drysse det sidste topping på onsdagen, skal jeg i aften efter arbejde hjem til min dejlige mand og sammen skal vi ud og spise. På Meyers Madhus i Lyngby. Jeg glæder mig altid til gode madoplevelser, og tror bestemt denne her bliver én af dem!
Farfar og Birgit kommer til staden fra det jyske og overnatter på hotel med Thora og viser hende Københavns Zoo i morgen! Hvilken luksus! Både at få en kæresteaften og at Thora kommer ind og ser alle dyrene i Zoologisk Have!
Hun elsker dyr – og var ret vild med bondegårdsdyrene i Portugal, da jeg havde hende med på træningeslejr. Så jeg glæder mig vildt meget til at høre, om hun kan lide de mere eksotiske dyr i Zoo 🙂

God Kristi Himmelfartsferie til jer alle!
Kh Anne.

 

PS: Indlægget kan indeholde affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om hår og hård træning!