Amerikansk mad og besøg fra folkeren :) 

Brownie anyone?

Den her brownie smager himmelsk!

Og det er en af de bedste brownie-opskrifter, jeg har.

Den er tilpas svampet og saftig og jeg elsker at den har en intens smag af kakao, en snert af kaffe og de store stykker valnødder.

Den er forøvrigt glutenfri 🙂

Og vi har  besøg af en af mine folkeskoleveninder idag, så vi skal have kage til kaffen! 🙂

 

Til 1 springform (til en bradepande bager jeg dobbelt op)

 

75 g mandler (hakket til mandelmel)

1 dåse sorte bønner (drænet vægt: 240 g) , skyllet og drænet

1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerne, majs eller solsikke)

3 æg

(1 Espresso eller filterkaffe – hvis du er kaffe-typen, smag til :))

200 g brun farin

60 g / ca 2,5 dl kakao

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

lidt salt

50-100 g mørk chokolade, hakket groft

100 g valnødder, hakket groft

 

Blend mandlerne til fint mandelmel, og stil det til side.

 

Blend de skyllede, drænede bønner og olien til en helt fin puré uden klumper. Tilsæt æg og espresso, og blend. Tilsæt sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, mandelmel og salt, og blend til en ensartet dej. Rør den hakkede chokolade og valnødder i dejen med en ske.

 

Bag ved 180 grader 20-25min eller til dejen ikke hænger på en strikkepind.

 

Vanilje og kaffe kan man altid justere på – smager dejen godt, smager kagen også godt 😉 og æg er jo salmonellafri nu, så ingen fare på færde dér.

 

God fornøjelse

/Anne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikansk mad og besøg fra folkeren :)