Så er der kage på bloggen – og den er nærmest sund!
Dadler, nødder, havregryn, kakao, kokosolie, skyr og en masse bær på toppen. What’s not to like?
Og når dagen er startet med 9 km løbetur, må man gerne spise kage!
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal kalde den, men både Hans og Thora var begejstret.
Den består af 3 dele (4 med frugten på toppen) Chokoladelaget kan udelades, men for mig gør chokolade sjældent noget dårligt, slet ikke for kage, så jeg er all in på chokoladen 🙂
Opskriften kommer her:
1) Bund:
20 dadler (de bløde – jeg kunne kun lige skaffe nogle semitørrede, så lagde dem i blød natten over)
60 g. nødder. (jeg brugte halvt mandel, halvt valnødder. Brug den slags du har – cashew og hasselnødder kan også bruges.)
2-2,5 dl. havregryn.
salt (jeg brugte flage-salt, som ikke smager helt så meget igennem, men giver en god kontrast til det søde.)
Det hele hakkes/blendes sammen. Pres nødde/daddelmassen ud i en springform. Jeg brugte en form der var 16 cm i diameter
2) Chokoladelag:
3 spsk. kokosolie
2-3 spsk bagekakao
ca 3 spsk mørk sirup
1 knivspids salt
Varm kokosolien 10-15 sek i mikroovn. Det skal blot varmes – ikke smelte helt! Rør kakaopulver i, så det bliver som en tyk glasur. Smag til med sirup og 1 knsp salt. Hæld det over nødde/daddelbunden og sæt kagen i køleskabet, så chokoladelaget stivner. Denne chokoladeblanding er faktisk genbrug fra min opskrift på daddel/peanut-kugler – den finder du her!
Skyrcreme:
Skyr (Jeg brugte Cheasy Skyr, da den er ret fast i konsistensen. Thise Mejeri har også lavet en ret fast skyr, som kan bruges.
Vaniljeproteinpulver.
Jeg har rørt skyr med proteinpulver, da det er som skyr’en bliver lidt tykkere og mere cremeagtig. Hvis man bare vil have skyr på uden proteinpulver, så smag til med vanilje eller køb en vanilje-skyr 🙂
Frugt på toppen: Jeg tøede en bærblanding, men bærene var faktisk lidt for syrlige – jeg tror jeg vil lave den kun med frisk frugt fx kiwi, vindruer og måske banan næste gang 🙂 Bærene var dog flotte på kagen!
God fornøjelse og håber I har nydt det skønne påskevejr!
Kh Anne.
Jeg har fået en forespørgsel på kagens opskrift af en veninde fra Østrig. Hun vil gerne have opskriften på engelsk, så jeg har forsøgt 🙂
Vicki – this is for you and if others want the recipe in english! I Hope I make my self clear.
1) Crustlayer:
20 dates (soft ones)
60 g nuts (whatever you have (hazel, cashew, almond, walnut)
2-2,5 dl. Rolled oats
Pinch of salt (just to compliment the sweet dates.)
Mix it all together in a foodprocessor.
Put into a baking tin or similar – mine is 16 cm in diameter.
2) chocolate layer
3 tbsp coconut-oil
2-3 tbsp cocoa (the raw bitter one, you use for cakes)
2-3 tbsp dark syrup till the chocolate taste right
Pinch of salt
Warm the oil, so it’s warm but not fully melted. Mix the cocoa in so it get like a thick frosting. Use the syrup to make the chocolate sweeter.
Put it on the crust layer and put the cake in the fridge. The chocolate will harden in approx. 30 min.
Skyr-creme
I used a skyr, that is pretty thick. I don’t know what kind of skyr you can get abroad, but I tasted this one in Boston, and I’m sure you could use that one.
Mix some vanilla protein-powder in the skyr. It’s makes it more creamy. I used approx. 4 dl. skyr for my cake. If you just want skyr without protein powder, then add some vanilla or use a skyr with vanilla or fruit taste 🙂
Fruit on the top
I used frozen berries, but fresh fruit will do better I think – use whatever you feel for (kiwi, grapes, strawberries)
Enjoy 😉
Tak for inspiration til dejlig fødselsdagsdessert i går. Den var ikke helt så flot som din, havde valgt at lave et opkog af diverse frosne bær, som blev hældt ud over den til sidst. Men alle rundt om bordet var enige om at den var rigtig god :-). Kram