Brownie anyone?

OL-morgenmad! Grød til hele ugen :)



Jeg spiser havregrød om morgenen! Da jeg var lille kunne jeg ikke lide havregryn eller havregrød, men på et tidspunkt fik jeg øjnene op for grovvalsede havregryn og da ikke bliver så smattede med mælk på som de finvalsede, ja så endte med at havregrynene vandt min mave 🙂 

Idag kan jeg ikke undvære havregrynene og jeg laver næsten altid grød om morgenen, fordi det fylder lidt mere og jeg synes, det er dejligt at få noget lunt (hvilket jeg heller ikke kunne udstå da jeg var yngre). Desuden synes jeg grøden er så genial, fordi jeg kan variere den med forskellig frugt på. 

Hvis jeg skal lave en luksus-grød i weekenden kan jeg godt lave den på mælk. Jeg kommer altid skyr eller A38 oven på grøden og så noget frugt. 

 

På billederne ses 4 forskellige udgaver af min morgengrød: 

Grød med skyr, æbletern og kanel

Grød med skyr, vindruer og banan 

Grød med hjemmelavet chokolade, kiwi og banan 

OvernightOats med mælk og skyr, vandmelon og friske solbær.  

 

Grundopskriften på grød: 

1 dl grovvalsede havregryn

2-3 dl vand og lidt salt 

 

OvernightOats er en kold “grød” og den spiser jeg især om sommeren, hvis det er varmt udenfor – jeg får stadig fornemmelsen af at spise grød, men jeg tager den kold fra køleskabet, og det er skønt! 

 

OvernightOats opskriften:  

1 dl grovvalsede havregryn 

2-3 dl mælk

Evt lidt A38, skyr, yoghurt eller lign. 

Frugt i tern (banan, vandmelon, fersken har jeg prøvet med succes) 

Det hele kommes i en beholder (fx et patentglas, der kan lukkes tæt. Sæt på køl om aften til næste morgen. 

Spis grøden som den er eller tilføj lidt mælk, hvis det skal være lidt mere flydende. Det er meningen at grynene skal suge mælken til sig, så de bliver udblødt over natten, og det bliver grødagtigt. 

 

Opskriften på den hjemmelavede chokolade findes her og skulle du få lyst til en snickers-kugle i eftermiddag, så er opskriften her – chokoladen bruges også til dem 😉  

 

Kh Anne. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie anyone?