En eftermiddag og aften ude i virkeligheden... :)

Tirsdagstærte om torsdagen, Værs’go :) 

 

IMG_3288.JPG

Vi spiser tærte en gang om ugen. Og tit om tirsdagen, hvor Hans har lang dag i banken. Fordi det smager godt og fordi det er herre-nem aftensmad 🙂

Jeg har en meget simpel opskrift på tærtebunden og den bliver god og sprød hver gang! Jeg laver også tit bunden om morgenen og sætter den på køl, så er den lige klar til at komme fyld i senere.

Fyldet afhænger af, hvad vi har i køleskabet, og nogen gange er det også bare frosne grøntsager. Med frosne grøntsager er det et godt tip at hælde lidt varmt vand på grøntsagerne, så de ikke skal “tø” mens de bliver bagt – det gør nemlig tærten ret våd og bunden bliver ikke sprød. Vær dog opmærksom på at friske grøntsager også kan afgive en del vand – jeg bruger ofte løg, porrer, bladselleri, gulerødder, broccoli og ærter (frost). Både peberfrugt, aubergine og tomat afgiver meget vand – brug derfor dem i lidt mindre portioner.

(Har du tid kan grøntsagerne også fint snittes i forvejen og være klar til senere, læg dem i en lufttæt boks eller sæt husholdningsfilm over skålen.)

For det meste er der også lidt skinke, en rest røget mørbrad, lidt kylling eller lign. i tærten. Men der er altså helt fri leg 🙂
Jeg bruger typisk 5-7 æg til æggemassen, og hvis jeg har det stående, er en rest hytteost virkelig lækkert at røre i æggemassen også.

 

IMG_4067.JPG

Opskrift på bunden: (stort tærtefad 30 cm) 

4,5 dl grahamsmel

1 dl olie 

1 dl A38, tykmælk, yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt. 

3 små tsk salt, lidt peber 

Bland det hele sammen og brug fingrene til at fordele dejen ud i tærteformen og op af kanterne. 

IMG_4068.JPG

Har du ikke lige grahamsmel på lager, så mix fx hvedemel og rugmel. Du kan bruge det mælkeprodukt du har – lidt hytteost og mælk går også. Jeg synes dejen bliver bedst med A38. Med skyr skal du måske tilsætte lidt ekstra vand, hvis dejen ikke vil hænge sammen. Hvis du bruger mælk alene bliver dejen nok for fugtig.

IMG_3287.JPG

Æggene piskes sammen og æggemassen hældes over tærten. Drys med de krydderier, du synes passer til grøntsagerne og bag tærten ca 30-35 min ved 200 grader. God fornøjelse!

PS: og har du lyst til desser bagefter, er der jo også opskrifter på kage her på bloggen 😉 Kig HER og HER

 

PS: Indlægget kan indeholde affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En eftermiddag og aften ude i virkeligheden... :)