Simpel granola til morgenmaden eller mellemmåltid!

Dannebrogskage! 

Projekt Dannebrogskage fuldført! Se lige 🙂

 

IMG_4741

 

Opskriften får I her:

Kiksebund: 

3 æggehvider (ca. 1 dl) 

100 g grofthakkede valnødder og mandler

200 g sukker 

100 g knuste saltkiks (fx TUC) 

Fromage: 

6 blade husblas

400 g Kvark 

4 dl cremefraiche 18%

1/2 L Piskefløde 

2 Vaniljestænger 

250 g sukker 
750 g blandede bær (gerne røde) 

Lagkageplast 

Smeltet smør til at få lagkageplasten til at klæbe op af formen. 

 

Fremgangsmåde: 

Kiksebund:

Hak nødderne.

Pisk æggehviderne stive.

Rør sukkeret i. 

Vend de grofthakkede nødder og knuste saltkiks i. 

Bag ved 175 grader midt i ovnen 20 min eller til bunden er fin gylden.

Afkøl bunden helt! (Evt. i køleskab) 

Jeg bagte bunden i formen, og tog den herefter ud for at køle den af.

Jeg bagte bunden i formen, og tog den herefter ud for at køle den af. Bærrene stod klar!

Fromage: 

Læg husblas i blød i koldt vand ca 10 min. 

Bland kvark og cremefraiche. 

Skrab kornene ud af vaniljestængerne, bland med lidt af sukkeret og bland herefter al sukkeret i kvark/cremefraiche-blandingen. 

Tag husblas op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt det over vandbad. Hæld en smule af fromageblandingen i husblassen, under kraftig omrøring. Når husblassen er udrørt og uden klumper, hældes den i den store portion fromage. 

Opbygning af kagen: 

Brug en form med løs bund ( fx en springform eller en firkantet form, hvor kanterne kan fjernes. Sæt lagkageplasten rundt langs kanten. Smør evt kanten af formen med smeltet smør for at få plasten til sidde fast. 

Hæld halvdelen af fromageblandingen over bunden og læg herpå 1/3 af bærrene. Hæld resten af fromagen i formen og sæt kagen på køl minimum 5 timer. 

Opbygning af kagen - det var rart med en hjælpende hånd :)

Opbygning af kagen – det var rart med en hjælpende hånd 🙂 Og så ind på køl!

Inden servering anrettes kagen med jordbær og hindbær på toppen, læg bærrene som et Dannebrogsflag. 

Opskriften er hentet på arla.dk.

Værsgo!

Så er der Dannebrogskage :)

Så er der Dannebrogskage 🙂

Jeg brugte en form med faste kanter, så det kan godt lade sig gøre! Man skal bare være lidt fingernem med lagkageplasten og så havde jeg lagt strimler af bagepapir under kagen, så vi kunne løfte den ud af formen (to personer med et hurtigt snuptag!) Vi ville jo gerne kunne se de flotte hvide kanter – og så var den også nemmere at skære af!

PS: Indlægget kan indeholde affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel granola til morgenmaden eller mellemmåltid!