Om at nå rigtig meget og alligevel ønske sig mere tid! Og plads...

Rabarberkompot og sommeropdatering af OL-morgenmaden!

Jeg har tidligere skrevet om min morgenmad her på bloggen og jeg spiser stadig havregrød om morgenen – det har endnu ikke været så varmt vejr, at lysten til lun morgenmad er forsvundet, så indtil videre spiser jeg stadig grød og venter med de kolde OvernightOats 🙂
Det fede ved grøden er, at den jo kan varieres i det uendelige, og når nu vi faktisk er lige midt i året og alle sommerbær og -frugter begynder at melde deres ankomst, ja så kan jeg kun blive inspireret!

Grundgrøden er den samme – jeg laver den på grovvalsede gryn, vand og lidt salt.

De fleste dage kommer jeg 1 spsk kokosmel eller nogle kokosflager i grøden, fordi jeg synes kokos-smagen er fantastisk! Og så topper jeg med banan, fersken, hindbær, jordbær, blåbær eller min lækre rabarberkompot, som er SÅ SIMPEL 🙂 og jeg elsker simple opskrifter, som giver et super lækkert resultat! Prøv selv:

Rabarberkompot: 

750 g rabarber rå, skåret i skiver/stykker

8 spsk sukker/rørsukker (ca 1 spsk pr 100 g rabarber 

Korn fra 1 vaniljestang 

Kog den tomme vaniljestang med. 
Kog ved svag varme. Det skal ikke have ret længe, så hold øje med det. Sukkeret trækker væske ud af rabarberne, så der skal ikke ekstra vand eller væske ved. 

Kompoten kan holde sig nogle dage på køl. 

  
De seneste dage har jeg også eksperimenteret lidt med chaifrø – fordi de er sprængfyldt gode og sunde omega3 fedtsyrer og masser af kostfibre, som mætter. De små frø suger væske til sig, når man lægger dem i blød. Jeg har indtil nu kun prøvet vand og soya-mælk.

Vand suger de ret fint, og de bliver som en gelemasse. De smager ikke af noget, så du skal blande dem med grøden, yoghurt eller rabarberkompot!

Soja-mælken sugede de ikke så godt, men jeg vil eksperimentere videre med yoghurt, A38 og skyr, når jeg skal til at lave OvernightOats igen.

IMG_4416.JPG

1. Havregrød med fersken, jordbær og kokos på toppen. 2. Havregrød med rabarber-chai, banan og kokoschips. 3. A38 med grovvalsede havregryn, raberberkompot og blåbær

Og hey – en god morgenmad, som også er smuk for øjnene, giver dig en fantastisk start på dagen!
God fornøjelse!

Kh Anne.

PS: Indlægget kan indeholde affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at nå rigtig meget og alligevel ønske sig mere tid! Og plads...